Červen 2015

Domáci ľadový čaj

7. června 2015 v 12:36 | Anet |  FOOD
Keď sme boli včera s Tomom na prechádzke - rozumej 10 km lesom za Brnom :) tak sme si po ceste nezbierali žihľavu, dokonca aj bazu - ešte stále je v kvetoch! So žihľavou som mala nejaké plány, o tom potom, ale nejaká mi zostala, tak som sa rozhodla uvariť čaj. Je predsa zdravý, podporuje látkovú výmenu a pomáha pri chudokrvnosti. Čaj som nechala vychladiť a následne ho šupla na noc do chladničky. Ráno som pridala domáci bazový sirup a marockú mätu z kvetináča na balkóne, trocha ľadu a dokonalý osviežujúci drink bol na svete :)


Bazový sirup som robila za studena - 24 hodín nechať vylúhovať bazu s bio citrónmi, následne ohrievať a pridať bio trstinový cukor. Keď sa rozpustí je hotovo a môžeme preliať do fliaš. Podľa chuti pridať kyselinu citrónovú.

Bazový sirup máme zmrazený v kockách ľadu, aby sme mali celé leto zásoby :) Také isté plány mám aj s kávou a uhorkovou šťavou. Predstavivosti sa predsa medze nekladú.

Užívajte slnka a nezabúdajte na pitný režim.


A.

Hubero Kororo

5. června 2015 v 22:06 | Tomas |  DESIGN
Znáte umělce působící v Brně?
Co třeba Jaroslav JUŘICA...

ŠPERKOVNICE
"postavil jsem proti sobě zcela odlišné materiálové i výrazové charakteristiky"



OBAL NA CD hudebníka, hrajícího na amplifikovaný pletací stroj
Vnější minimalistická grafika sněhově bílého obalu je po otevření (odtržením pečetícího proužku) nenávratně narušena skvrnou v barvě jeho vnitřního obsahu. (pro video klikněte na obr.)
Doporučuji navštívit i webové stránky...

\m/ T \m/

Restaurant Day - INDUSTRA

5. června 2015 v 21:32 | Aneta |  FOOD
Krásny slnečný deň, príjemná atmosféra, milí ľudia vôkol nás, tak by malo vyzerať sobotné ráno. Nebolo tomu inak ani v prípade dlho očakávaného Restaurant day, ktorý sa konal v priestoroch Industry, na mieste, kde káva tečie prúdom a milá obsluha Vás zásobuje úsmevmi.



Po príchode do areálu, cca o 11 hod. už bolo pekne plno a niektoré stánky už mali takmer vypredané. To nás celkom šokovalo, kedy tí ľudia vstávali? Ponuka bola veľmi široká a po prvotnom prieskume sme uznali, že chceme všetko. Tak si to poďme trochu priblížiť.

Jasná voľba bola Rimmerova polievka Gazpacho, ktorú sme nemohli neochutnať. Stánok ďalej ponúkal plnenú tortillu s repou a kelovým šalátom a pita chlieb plnený hovädzím mäsom . Dali sme si úplne všetko a určite sme nebanovali. Tortilla s repou a kelom bola nezvyčajná kombinácia, ale za to veľmi chutná a určite by som si dala ešte. Hovädzie bolo ako maslo, dokonale uvarené a výborne ochutené. A spomínaná polievka? V už spomínanom teple to bola veľmi vítaná osviežujúca záležitosť jemnej chuti.


Navzájom si dávame ochutnať a s plnými pusami sa smejeme, ako je dnešný deň skvelý, chutný. Skrátka vydarený deň. Všetci sa usmievajú, užívajú si slnka aj keď to jedlo trochu na tom slnku trpelo, všetci obsluhujúci sa tvárili statočne a niektorí už pomaly balili. Veď po 2 hodinách majú vypredané, čoooo? A to prichádzajú noví návštevníci. Po výbornom jedle prišiel čas na vytúženú kávu. Áno, tú najlepšiu kávu v Brne, kto tu nebol, akoby nebol :) Tom volí cappucino a ja si dávam studenú filtrovanú bez mlieka. Trochu v očakávaní, či vypijem kafe bez mlieka, zisťujem, že toto bol veľmi dobrý nápad. Osviežujúce, chutné a hlavne nakopávajúce. Ešte pokukujem po ľadovom latté, ktoré úplne kričí, to chceš a ejhle majú to tak napísané aj v ponuke :) U baru sa postupne zbiehajú ďalší ľudia, ale obsluha všetko stíha a ešte sa na vás stále usmieva.


Okrem skvelej atmosféry musím spomenúť celú škálu ľudí, ktorý si sem prišli spríjemniť deň. Okrem mladých tu stretnete aj deti a postaršie dámy aj pánov. Jeden mal veľmi štýlové topánky, o ktorých neskôr zisťujeme, že si ich dal vyrobiť. Má predsa vlastnú firmu s výrobou topánok a samozrejme hovorí španielsky :) Celkovo návštevníci pojali svoje dnešné outfity veľmi kreatívne a veselo. Mali ste pocit, že ste na dovolenke a nie v Brne v areáli mraziarní.

Celkovo dnešný deň hodnotíme kladne a už sa tešíme na augustový Restaurant day, kde dúfam už budeme mať vlastný stánok.


A aké boli vaše pocity z Restaurant day? Alebo sa ešte len chystáte?